Leuk nieuws alert! Speciaal voor dierendag schreef ik een blog voor CameraNu. Hierin geef ik mijn 10 beste tips voor hondenfotografie prijs, gratis en voor niets! Altijd al willen weten hoe je je trouwe viervoeter nou mooi op de foto krijgt? Lees dan vooral verder. 

Tip 1: bevries het moment

Wil je leuke actiefoto’s die haarscherp zijn? Dan is het verstandig om de sluitertijd op minimaal 1/1600s zetten. Heb je ook nog eens flink wat licht tot je beschikking? Stel je sluitertijd dan op nog sneller in. Zo weet je zeker dat je dat ene leuke moment als het ware hebt ‘bevroren’.

Tip 2: verlies nooit je focus

Honden kunnen soms ineens een grappig spontaan moment hebben of iets enorm liefs doen met het baasje. Het zou jammer zijn om zo’n moment net te missen! Daarom gebruik ik het liefst de back button focus van mijn Canon EOS 80D spiegelreflexcamera. Hierbij stel je in dat één van de knoppen op de achterkant van je camera de scherpstelknop wordt. De ontspanknop, waarmee je voorheen scherpstelde én de foto vastlegde, maakt nu alleen nog de foto. Zo kun je als het ware de one-shot modus en de AI-servo modus tegelijk gebruiken. Ideaal wanneer je snelle bewegingen en onverwachte momenten moet kunnen vastleggen!

Benieuwd naar tip 3 t/m 10? Lees ze hier!